In memoriam: Hilly Smit-Koning

01 maart 2024
In memoriam: Hilly Smit-Koning

Onze allerliefste juf Hilly is overleden. Het bericht is bij ons binnengekomen als een bom. Grote verslagenheid en ongeloof, maar ook liefdevolle herinneringen komen terug wanneer we aan Hilly denken. 

De Nicolaasschool zat bij Juf Hilly in haar hart. Haar hele werkzame leven was ze verbonden aan de Nicolaasschool, die na de fusie met de Kennedyschool nu de Samensprong heet. Hilly hield altijd heel erg van voordrachten of liedjes. Niet voor haarzelf, maar wel voor anderen. Ze liet geen gelegenheid onbenut om een liedje voor haar collega te schrijven, samen met Anja of Regina. Elke feestje, jubileum of afscheid werd opgeluisterd met een lied van Hilly's hand. Ze leek de teksten zo uit haar mouw te schudden. Het is een gewoonte die was ontstaan op de Nicolaasschool en die meegegaan is na de fusie, daar stond ze op.

Hilly hield van sfeer en gezelligheid. Of het nu voor Sinterklaas, Kerst of een andere feestelijke gelegenheid was Hilly maakte het gezellig met een mooi kleed, slingers, kaarsjes noem maar op. Pas als alles klopte in haar ogen, was ze tevreden. Daar kon ze enorm van genieten. ‘Zo Jezus mooi toch” was ’t dan. Hilly was een juf in hart en nieren. Haar aandacht ging altijd en vooral uit naar de kinderen. Ze was een warm en hartelijk persoon, met heel veel passie voor haar vak. Ze kon helemaal opgaan in het uitdenken van ideeën en thema's. Hilly was ook altijd trots op haar leerlingen, en natuurlijk op haar gezin! Theo, Michelle, Tom, en haar kleinkinderen gingen altijd voor.  

Vrijdag 1 maart hebben we Hilly herdacht en symbolisch met de kinderen ballonnen opgelaten. Daarbij is er een gedenkplaat onthuld: Juf Hilly Smit plein - meer dan 40 jaar geliefde Nicolaas juf. Zo zullen we altijd aan Hilly denken wanneer we het plein op wandelen. 

Lieve Hilly, je was altijd begaan met anderen, je zorgde voor iedereen en daarna pas voor jezelf. Dat is dan ook wat je ons nalaat, het leven draait niet alleen om jezelf, maar ook om de ander. Hilly, voor ons was het een eer dat we jou hebben gekend en dat we deel mochten uitmaken van jouw leven. Daarboven zul je ongetwijfeld doorgaan met zorgen voor de ander en wij zullen hier, namens jou zorgen voor de kinderen en zorgen voor elkaar. 

Hil, we missen je nu al.

Het ga je goed.

Veel liefs namens al je collega’s